Telefoon: 0341 - 422044 E-mail E-mail: info@heersmink.nl 

Geschiedenis

 

1949: Het begin

De geschiedenis van Autobedrijf Heersmink begint in 1949. Heersmink senior startte in Hierden een handel in automobielen (o.a. Chevrolet, Studebaker en Mercedes Benz). De zaken gingen goed en in 1959 kocht Heersmink senior een braakliggend terrein aan de Hoofdweg in Harderwijk. Maar doordat de spanten van het gebouw die hier geplaatst moesten worden - afkomstig van een manege van Prins Bernhard in Garderen - zo hoog waren dat ze tijdens het transport de stroomdraden van de spoorwegovergang aan de Deventerweg zouden raken, werden deze geparkeerd op een terrein aan de Karel Doormanlaan. Uiteindelijk werd besloten de garage dan maar op die locatie op te bouwen.


De jaren zeventig

De auto's die door zonen Gerry en Harry werden ingekocht kwamen vooral uit Duitsland. Deze waren bestemd voor de verkoop en de verhuur. Ook werd er een kraanwagentje aangeschaft om gestrande automobilisten op de A28 op te halen. In 1978 verkocht Heersmink senior het bedrijf aan Gerry, Harry en schoonzoon Dirk Strijdhorst. Een jaar later verhuisden zij het bedrijf naar het nieuw gebouwde pand aan de Gelreweg 2 in Harderwijk, waarna het Toyota-dealerschap volgde.

 

Universeel autobedrijf

Nadat in 1987 zowel Harry als Dirk het bedrijf hadden verlaten, nam Gerry de leiding op zich. Het bedrijf groeide enorm en schoonzoons Gerrit van Ree en Kees Kreikamp kwamen de gelederen versterken. Na het behalen van de benodigde diploma’s voor de autobranche namen zij het bedrijf eind 1997 over. Het Toyota-dealerschap werd in 1997 opgezegd en sindsdien opereert Autobedrijf Heersmink als universeel autobedrijf met een groot aanbod van verschillende automerken.


2003: Start huidige koers

Sinds 1 augustus 2003 is het bedrijf eigendom van Gerrit van Ree. Onder zijn leiding, waarbij Gerrit bewijst dat een zakelijke aanpak en humor heel goed samengaan, mag Autobedrijf Heersmink zich verheugen op een sterk groeiend aantal klanten. Kwaliteit, service en klantvriendelijkheid zijn de kernwaarden die het fundament van het autobedrijf vormen. Dit fundament wordt verstevigd door het lidmaatschap van de BOVAG. Verder wordt iedere occasion standaard afgeleverd met de Nationale AutoPas en is Autobedrijf Heersmink Erkend Leerbedrijf.Bovag
Bovag
BovagAuto verhuur

Tijdelijk een auto nodig? Heersmink biedt een breed aanbod - van een kleine personenauto tot een grote bestelbus- tegen prima tarieven.

Vanaf
€ 32,-
per dag


Geschiedenis

De geschiedenis van Autobedrijf Heersmink begint in 1949.


Heersmink senior startte in Hierden een handel in automobielen (o.a. Chevrolet, Studebaker en Mercedes Benz).

Contact

Autobedrijf Heersmink
Gelreweg 2
3843 AN Harderwijk
Telefoon 0341 - 422044
E-mail info@heersmink.nl